Nieuw testprotocol toont groot kwaliteitsverschil tussen pv-panelen

Om de kwaliteit van pv-panelen te borgen, gebruiken fabrikanten testmethoden waarbij panelen worden blootgesteld aan fysieke druk en temperatuurwisselingen. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Florida voldoen deze tests echter niet om zekerheid te krijgen over efficiëntiebehoud op de lange termijn. Met een aangepast testprotocol hebben ze vier typen panelen op de pijnbank gelegd, met een opmerkelijk resultaat.


Volgens Eric Schneller, onderzoeker aan het Florida Solar Energy Center van de University of Central Florida, staan pv-panelen bloot aan uiteenlopende fysieke invloeden die voor cracks kunnen zorgen. “Daarbij gaat het om menselijk handelen, zoals tijdens transport en bij de installatie. Maar ook weersinvloeden spelen een rol, zoals sneeuw, wind en extreme temperatuurwisselingen.” Cracks hebben volgens hem serieuze gevolgen: “Ze zorgen voor afnemende prestaties van het paneel, en er kunnen ‘dead area’s’ door ontstaan. Die leiden tot spanningverschillen waardoor de prestaties verder afnemen. Daarnaast veroorzaken cracks soms zogeheten ‘hot spots’ die in het ergste geval een veiligheidsrisico - in de vorm van brandgevaar - vormen. “

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.