Roofit.solar genomineerd voor Swedish Steel Prize 2019

Roofit 2-in-1 combineert zonnepaneel met dakbedekkingsproduct

Roofit.solar is met zijn Roofit 2-in-1, een dakbedekkingsproduct dat een zonnepaneel combineert met een architectonisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk stalen dak, genomineerd voor de Swedish Steel Prize 2019. Die prijs heeft tot doel om staalinnovaties te erkennen die leiden tot een betere en meer duurzame wereld.
Voor de productie van de 2-in-1 oplossing wordt duurzaam GreenCoat® voorgelakt staal gebruikt. Tijdens het proces wordt het staal gecombineerd met efficiënte fotovoltaïsche modules op een manier die delaminatie voorkomt. De oplossing ziet eruit als een normaal stalen dak en maakt het mogelijk dat zowel nieuwe als oude gebouwen hun eigen elektriciteit kunnen produceren, gebruiken, opslaan in een batterij of terug in het stroomnet kunnen steken. De installatie van de panelen is eenvoudig en verloopt volgens dezelfde procedures als standaard metalen daken met felsnaad.
De jury van de Swedish Steel Prize 2019 koos voor Roofit.solar als finalist met de volgende motivatie: Roofit.solar maakt metalen zonnedaken die elektriciteit produceren. Het product combineert een effectieve oplossing voor zonnepanelen met een architectonisch aantrekkelijk stalen dak, waarmee ook historische restauraties van gebouwen kunnen profiteren van nieuwe technologische ontwikkelingen. Door gebruik te maken van een kleurcoating op basis van Zweedse koolzaadolie werden productietechnische grenzen verlegd en ontstond een uitstekende en stevige hechting tussen de lagen van het zonnedak.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.