Wele's Chocolade

Cacaobonen
De cacaoboon komt van een bekroonde cacaoplantage in Ecuador die bekend staat om cacao van hoge kwaliteit. Na verschillende generaties van cacao planten, oogsten en drogen heeft deze boerenfamilie een unieke techniek ontwikkeld om de bonen schoon en vrij te houden van pesticiden. Het resultaat is een cacaoboon met een voortreffelijk aroma, een verfijnde nootachtige smaak en een schaal met een lichtere kleur.
interne opbouw
De reep is een donkere en pure chocoladereep van 71.4 procent cacao en Belgische griessuiker.
Hieraan werden verder geen extra ingrediënten toegevoegd.
bijzonderheden
Deze bean-to-barreep is voortgekomen uit een grote interesse voor de cacaoboon zelf, ze is vrij ambachtelijk tot stand gekomen zonder hoge technologische materialen. Emmanuele roosterde de cacaobonen in de oven en grindde dit vervolgens met een tafelmodel. Ondanks de nootachtige smaakeigenschap van de cacaoboon is het eindresultaat eerder van zuurfruitige aard met een mooie volle nasmaak die vraagt naar meer.
emmanuele bussels
opleiding
Emmanuelle volbracht de opleiding bakker, banketbakker, chocolatier en confiserie. Daarna maakte hij verschillende reizen, waarna hij aan de slag ging bij verschillende chocolatiers in Brussel. Na tal van ervaringen te verzamelen, richtte hij zijn eigen zaak op in Neerpelt. Dit begon als bijberoep, maar is ondertussen reeds 8 jaar zijn hoofdberoep. Chocolade blijft Emmanuele eindeloos fascineren en daagt hem uit om nieuwe dingen te maken en te ontdekken. Met deze deelname wil hij dan ook ontdekken wat professionele chocolademakers van zijn creaties vinden.
contactgegevens
Wele's Chocolade
Broeseinderdijk 142, 3910 Neerpelt
0479 49 70 72
info@weleschocolade.be
www.weles-chocolade.be

