Pommeretta

Beschrijving praline
interne opbouw
De interne opbouw bestaat uit twee delen, de bovenste helft bestaat uit een combinatie van Granny Smith en Pink Lady appelgelei, met een ganache van donkere chocolade en kaneel. De onderste helft bestaat uit diezelfde appelgelei, maar deze keer met een zelfgemaakte walnotenpraliné en speculaaskoekjes.
coating
De coating bestaat uit origine melkchocolade.
decoratie
Als decoratie werd gekozen voor een opdeling van kleuren. De ene helft werd met een rode kleur bespoten, de andere helft in het groen. Daarna werd de praline met de witte kleur bespoten om een beter effect te creëren. Het groene blaadje werd gemaakt van groene cacaoboter met witte chocolade. Het steeltje bestaat uit fondant chocolade.
concept
Een appel is een simpel product waar je alle richtingen mee uit kan, zowel op het vlak van patisserie, chocolaterie als restaurant.
quinten vanhoutte
opleiding
Quinten zit momenteel in zijn vierde jaar hotel- en restaurantopleiding aan de Rhizo Hotelschool in Kortrijk.
contact
Quinten Vanhoutte
Senator Coolestraat 1, 8500 Kortrijk
0479 416 641
s_bewry@yahoo.com

