Lansbury Heritage Hotel krijgt Renolit-systemen

Renolit Alkorsolar en Renolit Alkorplan vormen de basis van het gerenoveerde dakwerk

Renolit AlkorsolarVoor de totstandkoming van een recent gerenoveerd iconisch gebouw in het Londense East End, het Lansbury Heritage Hotel, mocht Renolit de afdichtingsmembranen van het gebouw verzorgen. Deze werden in het gebouw geïntegreerd met volledig behoud van de architecturale kenmerken van het gebouw. Zo werden Renolit Alkorplan en Renolit Alkorsolar gebruikt als hoogwaardige basis voor een reeks zonnepanelen.
“We zijn trots dat we konden meehelpen aan de restauratie van dit historische gebouw dankzij onze onzichtbare, efficiënte, betrouwbare en lichtgewicht oplossing, gebaseerd op een van onze belangrijkste daksystemen”, verklaart Tony Brown, national technical manager UK.
Het Lansbury Heritage Hotel is een historisch, beschermd monument in het East End district in Londen. Met de opvallende, achthoekige koepelvormige toren vormt het hotel een centraal herkenningspunt in een omgeving die deel uitmaakt van een beschermd landschap.Uit esthetische en ook wettelijke overwegingen wilden de nieuwe eigenaars van het gebouw zoveel mogelijk originele elementen behouden, vooral omdat het gebouw een volledig andere functie kreeg.
Eén van de belangrijkste doelstellingen van de huidige renovatie was de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Zo werden op een deel van het dak 128 m² zonnepanelen geïnstalleerd. In totaal waren er 44 zonnepanelen nodig om net geen 15 kW energie op te leveren. Zo zijn de Renolit dakoplossingen niet enkel maar dakafdichtingen, maar vormen ze ook een solide structuur om de zonnepanelen op te monteren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.