All-Bouw renoveert op verschillende vlakken

Nieuwe belevingskantoor kroon op innovatie bij bouwfirma

De Roeselaarse bouwfirma All-Bouw startte als eenmanszaak. Ondertussen telt het bedrijf echter 25 medewerkers, werkt het met een 100-tal externe partners en heeft het een spiksplinternieuw ‘belevingskantoor’. Die grondige innovatie is er echter niet zomaar gekomen.
Door een grondige financiële oefening engageerde het bouwbedrijf zich enkele jaren geleden in zwaardere nieuwbouwprojecten: bescheiden verkavelingen in eigen beheer en kleinschalige appartementsgebouwen. De doorlichting van de bedrijfsprocessen die daarmee gepaard ging leidde o.a. tot een vernieuwde IT-architectuur. Tegelijkertijd investeerde All-Bouw in menselijk kapitaal. Het organigram werd aangepast en er werd een extern bedrijf onder de arm genomen voor het testen, rekruteren en begeleiden van de All-Bouwmedewerkers. Door de opleidingen die daaruit volgden, deed ook een nieuwe managementstijl zijn intrede.
De nieuwe cultuur smeekte om een nieuwe setting. Slim, compact en betaalbaar bouwen zijn dé drie bouwkundige uitdagingen van de toekomst. Voor de eigen verbouwing koos All-Bouw daarom voor een complexe herbestemming van de eigen terreinen boven een gemakkelijke verhuis naar een kmo-zone. Het nieuwe ‘belevingskantoor’ is zo opgevat dat de bouwheer in het volledige bedrijf inspiratie kan opdoen voor een nieuwbouwproject. Met het nagelnieuwe gebouw is All-Bouw dus alvast klaar voor de toekomst.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.