Renovatie dak Gents stadhuis van start

Werkzaamheden zullen in verschillende fases verlopen

Sinds eind oktober staat het Gentse stadhuis aan de kant van de Hoogpoort en een deel van de Botermarkt in de steigers. Aan die zijde worden de dakstructuur en -bedekking van het stadhuis namelijk volledig gerenoveerd. De werken moeten eind 2020 klaar zijn.
De renovatiewerken zullen in verschillende fases verlopen. Eerst worden er stabiliteitswerken uitgevoerd. Pas daarna kan de schoorsteen, die vorig jaar werd gedemonteerd, opnieuw opgebouwd worden. Ook de middeleeuwse spantconstructies (houten geraamte onder het dak) worden gerestaureerd. Eens die werken klaar zijn, zal overal een nieuwe leibedekking geplaatst worden. Ten slotte wordt de zoldervloer brandwerend gemaakt en voert de Stad Gent een reeks voorbereidende technische werken uit om later de Bollaertskamer en de Conciërgerie volledig te kunnen restaureren en opnieuw te kunnen inrichten. Zo zullen er bijvoorbeeld leidingkokers geplaatst worden voor ventilatie en zal er een technische ruimte gecreëerd worden op de zoldervloer.
De werfzone neemt ongeveer 5 meter in beslag, waardoor een veilige passage voor voetgangers, fietsers, hulpdiensten en leveranciers steeds mogelijk is.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.