Subsidie voor groendaken wegens succes verlengd

Nog tot eind 2020 tot 45 euro per vierkante meter groendak in Gent

Gentenaars die een groendak aanleggen, kunnen al sinds 2002 bij de stad een subsidie aanvragen voor het groendak én voor een onderzoek naar de stabiliteit van hun dak. Elk plat dak van minstens 6 m² komt hiervoor in aanmerking. Dankzij de subsidie werden sinds 2002 al 80.000 m² groendaken in Gent aangelegd. In 2019 alleen ging het om 10.000 m² groendaken. Door dat succes werd nu beslist om de subsidie onder dezelfde voorwaarden te verlengen tot 31 december 2020.
Voor de aanleg van een groendak krijgen Gentenaars 31 euro per vierkante meter. Bedrijven ontvangen 25 euro per vierkante meter, met een maximum van 25.000 euro per gebouw. Wanneer er een extra dik groendak wordt aangelegd om meer regenwater te bergen, geldt een extra ondersteuning van 45 euro per vierkante meter, met een maximum van 50.000 euro per gebouw; Die zogenaamde intensieve groendaken hebben een minimale substraatlaag van 10 cm, kunnen wandelpaden hebben en worden beplant met kruiden en grassen.
Mensen die onzeker zijn over de draagkracht van hun dak (dus of hun dak al dan niet geschikt is voor een groendak) kunnen vooraf ook een stabiliteitsonderzoek aanvragen. De Stad Gent betaalt tot 250 euro per dak terug voor de kosten van zo'n onderzoek.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.