HeartFelt® plafond- en wandsystemen in stadhuis Hasselt

Warme uitstraling en optimale akoestiek dankzij Hunter Douglas

Hunter Douglas heeft het HeartFelt® modulaire vilten plafondsysteem voor het eerst toegepast als wandbekleding in het stadhuis van Hasselt. De wandtoepassing is een uitbreiding van het bestaande HeartFelt®-plafond. De gerenommeerde architectenbureaus Jaspers-Eyers en UAU Collectiv kozen tijdens de renovatie van het stadhuis voor het HeartFelt®-systeem omwille van de akoestische performantie en de esthetische meerwaarde. “De wanden zorgen enerzijds voor esthetische continuïteit, omdat ze overlopen in de plafonds. Anderzijds waren ze nodig om de gewenste akoestiek te bereiken”, licht architect-partner Steven Hendrickx van Jasper-Eyers toe, ”Bovendien contrasteert vilt mooi met het ruwere beton van de open plafonds.”
Met behulp van computermodellen is vooraf berekend hoe met HeartFelt®-wanden en plafonds de vereiste akoestische prestaties konden worden gehaald. Voor kantoren geldt een nagalmtijd van 0,5 sec. en in de publieke ruimte 1,0 sec. In afgewerkte ruimtes zijn praktijkmetingen verricht om te zien of die prestaties werden gehaald, met en zonder meubilair. De wanden in de publiekshal en de kantoren van het stadhuis werden vervolgens bekleed met 40 mm brede HeartFelt®-lamellen in aardetinten. In de publieke ruimte werd een vlakke HeartFelt®-wand van ongeveer 8.5 meter hoog geïnstalleerd met verticaal geplaatste lamellen. De wand zet zich van daaruit verder over een lengte van zo’n 22 meter in de backoffice. In de kantoren zijn de wanden boven de wandkasten met horizontaal geplaatste lamellen bekleed.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.