Belgium Chocolate Awards 2023
Op donderdag 25 mei was er opnieuw de Belgium Chocolate Awards Days, een hoogdag voor de chocolatiers. Naast een inspirerende thema- en netwerkdag in het teken van vakmanschap, inspiratie en innovatie werden ook 7 awards uitgereikt. VTM bracht alvast verslag uit.
Voor de 11de editie van de Belgium Chocolate Awards lieten alle deelnemers zich inspireren door het thema natuur. Een thema waar je met legio mogelijkheden je creativiteit de vrije loop kan laten, óf net back to the roots kan gaan zonder al teveel tierlantijntjes toe te voegen. Dit jaar ontvingen we 65 creaties met ieder zijn eigen signatuur, een unicum dus.
Ontdek wie een award mee naar huis nam binnen de categorieën:
- Beste Praline (professionelen)
Shota Matsubara met Le Fruit du Chocolatier - Beste Praline (studenten)
Quinten Vanhoutte met Pommeretta - Best Gevulde Chocoladereep
Stijn Vandenbouhede - Ganda - Beste Bean-to-bar Chocoladereep
Emmanuele Bussels - Wele's Chocolade - Beste Chocoladeconcept
Daniel Stallaert - King or Chocolate - Beste Winkelinrichting
Patisserie Zuut
Als vernieuwende toets vervolledigden we de vijf bestaande categorieën met een extra award 'Chocolate Personality of the Year', die de wedstrijd opnieuw wat nieuw leven inblies. Tien chocolatiers streden om deze prijs, maar eentje wist dit jaar te overtreffen, hetzij David Maenhout van Chocolatier M in Knokke. Op de tweede plaats strandt Geert Decoster en Stijn Vandenbouhede neemt een eervolle derde plaats in.
Hierbij ook al enkele positieve reacties van de deelnemers:
Beste dames,
Hartelijk dank voor de voortreffelijke dag.
Ik heb ervan genoten en het voelde warm en goed verzorgd.
Anat Ratzabi
THE CHOCOLATE SCULPTURE
Beste Florianne,
Eerst en vooral wil ik proficiat zeggen met de mooie organisatie van de awards. Door omstandigheden ben ik niet lang kunnen blijven maar volgend jaar wil ik er zeker heel de dag bij zijn.
...
Met vriendelijke groeten,
Thomas
Atelier Rosa