Nieuwste generatie platdakvensters biedt waaier aan mogelijkheden

performant en esthetisch

dakraam
Om aan de huidige en steeds strenger wordende EPB-regels te voldoen, wordt vandaag steeds vaker in volle, regelmatige volumes gebouwd. Zo kan met een beperkte buitengeveloppervlakte namelijk toch een relatief grote grondoppervlakte worden gerealiseerd. Het gevolg is echter dat niet elke ruimte via de gevel (voldoende) daglicht kan trekken en dat er dus andere oplossingen moeten worden gezocht. Platdakvensters bieden in dit opzicht een waaier aan mogelijkheden.


PLATDAKVENSTERS

platdak

Steeds meer mensen opteren vandaag voor daglichtoplossingen in het plat dak. Naast de klassieke koepels uit acrylaat of polycarbonaat heeft de bouwheer vandaag ook de keuze uit beglaasde alternatieven. Met lichtstraten kunnen bijvoorbeeld grote glasoppervlakken worden gerealiseerd, maar het zijn vooral de platdakvensters die aan een opmars bezig zijn. Zij bieden een beglaasd alternatief voor de gekende koepels. Platdakvensters worden steeds als compleet systeem aangeboden, inclusief de opstand, een vleugel met beglazing en een afwerking. Bij de meeste systemen is de opstand 15 cm hoog en bestaat die uit een pvc-meerkamerprofiel opgevuld met EPS. Hoewel de opbouw en plaatsing van platdakvensters doorgaans identiek zijn, bestaan ze vandaag in tal van uitvoeringen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij RoofTech 

RoofTech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.