21 februari 2018

VAKINFORMATIE OVER DAKWERKEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Extra financiële buffer bij bouwwerken

120pxVolgens de Nationale Bank bevindt de Belgische bouwsector zich momenteel in een periode van hoogconjunctuur. De beslissing van de federale regering om te investeren in de renovatie van openbare justitiegebouwen en de hervorming van de registratiewetten zorgen in dat verband voor een boost. In dit Online Magazine leest u er alles over. Daarnaast zullen we het ook hebben over wat u kan verwachten tijdens BuildUp, tips tegen valongevallen, de totaalrenovatiebonus ...

Kenneth Baert
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector
Welke plug-inhybride bedrijfswagens zijn fiscaal het meest interessant?
OBU wordt geldig in België, Frankrijk en andere netwerken
BMI Group wordt grootste producent van dakbedekkingsystemen
West-Vlaamse bouwsector kampt met tekort
Meer nieuws

Voor u gespot!
Nieuwe hijsgereedschap vergemakkelijkt installatie voor dakvensters
Het toolstation voor een ergonomische werkbeleving
Een innovatieve oplossing voor een gezonder binnenklimaat
Revolutionair bouwsysteem ontwikkeld met de focus op rendement
Meer nieuwigheden

Hervorming registratierechten zorgt voor extra financiële buffer bij bouwwerken

Gezinnen zullen een extra financiële buffer kunnen aanhouden dankzij de hervorming van de registratierechten. Tegelijkertijd worden ze ook beter beschermd. In combinatie met een nog steeds gunstige rentevoet voor hypothecair krediet, oogt de toekomst voor de bouwsector dan ook positief.
Lees meer

Zelfstandigen actief als natuurlijk persoonlijk krijgen aanvullend pensioen

Het Parlement heeft het wetsontwerp goedgekeurd dat de zelfstandigen actief als natuurlijk persoon toegang geeft tot een tweede pensioenpijler. Dit ontwerp werd voorgelegd op initiatief van minister van Zelfstandigen Denis Ducarme, minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Financiën Johan Van Overtveldt.
Lees meer

De Backer: “Extra instrument voor inspectiediensten tegen sociale dumping"

Staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer is tevreden met de conclusie van het Europese Hof van Justitie. Het Hof oordeelt namelijk dat nationale rechters sociale zekerheidsattesten uit het land van oorsprong aan de kant kunnen schuiven in geval van detacheringsfraude
Lees meer

Uniek kennis- en netwerkevent 'geventileerde gevels'

Het geventileerde gevelconcept wint duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw. BuildUp brengt daarom voorlopers en specialisten op vlak van gevelbouw samen voor een thema- en netwerkdag rond de geventileerde gevel.
Volledig artikel lezen

DACH+HOLZ 2018 komt eraan

DACH+HOLZ zal zijn bezoekers alweer heel wat mogelijkheden geven om zich te informeren, te bespreken en te beleven. De vakbeurs is dan ook hét internationale platform voor dak- en schrijnwerkers.
Volledig artikel lezen

'Beleving' rode draad doorheen Batibouw

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart 2018 vormen alle Paleizen van Brussels Expo opnieuw het decor voor Batibouw. Zo'n 1.000 exposanten gespecialiseerd in bouw, renovatie en interieur vertegenwoordigen er niet minder dan veertien sectoren.
Volledig artikel lezen

Tips om valongevallen op de werkvloer te voorkomen

Uit onderzoek blijkt dat 29% van alle arbeidsongevallen veroorzaakt wordt door valongevallen. Capital Safety en Wiltec willen het aantal valongevallen reduceren en verzorgen daarom dit jaar complete theorie- en praktijkcursussen ten behoeve van valpreventie
Lees meer

Ga voor een energie-efficiënte woning met de totaalrenovatiebonus

Wanneer je drie investeringen doet om een woning energie-efficiënter te maken krijg je sinds 1 januari 2017 een bonus bovenop de individuele premies. In 2017 werd de totaalrenovatiebonus bijna 500 keer uitbetaald door netbeheerders Eandis en Infrax, goed voor een bedrag van 545.334 euro.
Lees meer

http://rooftech.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Extra financiële buffer bij bouwwerken

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be