24 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER DAKWERKEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Voorkom (dodelijke) ongevallen met goede valbeveiliging

120pxEen val van grote hoogte is in de bouwsector helaas geen zeldzaam fenomeen. Uit cijfers van de FOD WASO en het Fonds voor de Arbeidsongevallen (FAO) blijkt dat 40% van de arbeidsongevallen in de bouwsector te wijten is aan een val van hoogte, en dat ook de helft van de dodelijke ongevallen zijn oorzaak daarin vindt. Iedereen is met andere woorden gebaat bij een goede valbeveiliging, al is er nog veel werk aan de winkel. In dit online magazine gaan we dieper in op de collectieve én persoonlijke beschermingsmiddelen voor valbeveiliging. Alvast een veilige én productieve werkomgeving gewenst!


Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …
Ledenlijst BEVAD v.z.w. bekendgemaakt
Pact tegen krappe arbeidsmarkt wordt verwelkomd
Ecoren zorgt voor vier renovaties op twintig dagen tijd
Meer nieuws

Voor u gespot
Nieuwe valbeveiliging staat garant voor een veiligere en productievere werkomgeving
Nieuwe gevelstenen stevig en eenvoudig te verwerken
3,5 ton trekvermogen met klassiek autorijbewijs
Meer nieuwigheden

Collectieve beschermingsmiddelen voor val van hoogte

Het risico op en de gevolgen van een val van hoogte vragen om geschikte preventiemaatregelen, zoals aangepaste werkplatforms, stevige leuningen of gelijkaardige voorzieningen en/of netten.
Volledig artikel lezen

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor val van hoogte

In verschillende bouwberoepen kunnen de werknemers op diverse manieren het risico op een val lopen. De werkgever moet dan ook op basis van de risicoanalyse o.a. persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien.
Volledig artikel lezen

DACH + HOLZ 2018 van 20 t.e.m. 23 februari in Keulen

DACH+HOLZ International is dé ontmoetingsplek op hoog niveau voor de internationale dak- en houtbouw constructie-industrie en vindt plaats van 20 t.e.m. 23 februari in Keulen.
Lees meer

Nieuwe STIHL-kalender herenigt mens en natuur

De nieuwe STIHL-kalender 2018 is uit en zet op een unieke manier krachtige, charismatische persoonlijkheden in beeld in een paradijselijke natuur. De kalender werd voor de eerste keer vormgegeven door wereldkampioen bodypainting, Johannes Stötter.
Lees meer

Aedificas Foundation beloont sociaal engagement

Aedificas Foundation heeft voor de vijfde keer haar jaarlijkse Awards uitgereikt. De stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en zet bouwbedrijven aan tot maatschappelijk verantwoord ondernemen en het voeren van een sociaal beleid.
Lees meer

allift Michielsens in Deurne blijft bestaan

Het bedrijf allift Michielsens wil de ingeslagen koers van groei en nieuwe investeringen onverminderd verder zetten. De intentie tot verkoop van het kraanverhuurbedrijf NV Michielsens moet volledig los gezien worden van de activiteiten van allift Michielsens NV in Deurne.
Lees meer

UEPC verwelkomt nieuw akkoord

Na drie onderhandelrondes tussen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad, heeft de European Union of House Builders and Developers (UEPC) een akkoord bereikt over de herziene richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen.
Lees meer

http://rooftech.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Voorkom (dodelijke) ongevallen met goede valbeveiliging

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be