10 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER DAKWERKEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Sarkingdak, of toch klassiek isoleren?

Via het dak gaat veel warmte uit een huis verloren, mogelijk wel tot 25% volgens het WTCB, terwijl de energiefacturen maar blijven stijgen. Een goede dakisolatie kan dus flink renderen. Hiervoor kunt u heel wat verschillende materialen inzetten. Ofwel volgens een klassieke isolatiemethode, zoals nog vaak met minerale wol, ofwel via het sarkingprincipe. Waar u echter ook voor kiest: alles staat of valt met een luchtdichte afwerking. In dit online magazine leest u er alles over ...
Alvast veel leesplezier gewenst!

Relevant nieuws uit de sector …
Bouwsector treft langere opzegtermijnen vanaf 2018
Aanpassingen kilometerheffing goederenvervoer 2018
De 10 best betaalde stielmannen
Unizo ontevreden over systeem onbelast bijverdienen
Meer nieuws

Voor u gespot
Werkkledij voor vrouwen in de bouwsector
Lichtgewicht keramische lei geschikt voor renovaties en hedendaagse vormgeving
Nieuwe isolatie combineert een hoge akoestische en thermische performantie met beter plaatsingscomfort
Nieuwe leien bieden perfect alternatief voor natuurlijke leisteen
Meer nieuwigheden

Sarkingdak, of toch klassiek isoleren?

Via het dak gaat veel warmte uit een huis verloren, mogelijk wel tot 25% volgens het WTCB, terwijl de energiefacturen maar blijven stijgen. Een goede dakisolatie kan dus flink renderen.
Lees het artikel

Dakelementen brengen E-peil naar beneden

Hoewel dakelementen al sinds de jaren 70 bestaan, zijn ze in België - zeker in vergelijking met Nederland - minder verspreid. Deze vaststelling kan deels verklaard worden door het terughoudende, meer conservatieve karakter van de Belg, alsook door de keuze voor meer complexe bouwconstructies en dakindelingen.
Lees het artikel

Schaarste isolatiematerialen is voorbij

De beschikbaarheid van PU (polyurethaan) isolatiematerialen, de meest gebruikte isolatieproducten in de bouwsector, raakt stilaan weer op een normaal peil. Dat melden de Belgische fabrikanten van isolatietoepassingen.
Lees meer

DACH + HOLZ 2018 van 20 t.e.m. 23 februari in Keulen

DACH+HOLZ International is dé ontmoetingsplek op hoog niveau voor de internationale dak- en houtbouw constructie-industrie en vindt plaats van 20 t.e.m. 23 februari in Keulen.
Lees meer

Knauf Discovery Days 2018 op 1 en 2 februari in Brussel

Na een succesvolle eerste editie in 2016, kon een vervolg van de 'Knauf Discovery Days' niet uitblijven. En geen beter kader om onze nieuwigheden in binnen- en buitenafwerking voor te stellen, dan een eigen beurs waar beleving en interactie centraal staan.
Lees meer

Gemeenten omarmen groene daken

We lezen het steeds vaker: wateroverlast. Vooral na zware zomerse buien staan straten, tunnels en kelders blank. Geen wonder dus dat de nadruk op klimaatadaptief bouwen groeit en dat steden en gemeenten het toepassen van retentiedaken steeds vaker als eis opnemen.
Lees meer

Duurzaam hout van Velux FSC- en/of PEFC-gecertificeerd

Alle Velux dakvensters op de Belgische markt zijn gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council, de raad voor goed bosbeheer) en/of de PEFC (programma voor de erkenning van boscertificeringssystemen).
Lees meer

ATG-certificaat voor bitumineuze dakopbouw

Architecten en aannemers willen er zeker van zijn dat ze bouwmaterialen van topkwaliteit voorschrijven of gebruiken. Bij de keuze voor een plat dak met roofing kiest men dan ook het best voor een gecertificeerde oplossing.
Lees meer

Würth kalender zorgt voor een zinderend 2018

Ook dit jaar vereeuwigt de nieuwe editie van de Würth vrouwenkalender drie adembenemende mooie topmodellen op een even prachtige locatie. Met een aantal van bijna 800.000 stuks, heeft de Würth vrouwenkalender een van de grootste oplages ter wereld.
Lees meer

http://rooftech.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Sarkingdak, of toch klassiek isoleren?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be