15 november 2017

VAKINFORMATIE OVER DAKWERKEN

Lees online

Relevant nieuws uit uw sector …
Gebruik van de vijfde gevel in opmars
S-peil vervangt K-peil in nieuwbouwwoning
Hoe nieuwe opzegtermijnen van bouwvakarbeiders berekenen?
Bouwunie-bouwbarometer derde kwartaal 2017
Meer nieuws

Voor u gespot …
Afstandsmeter ideaal voor de exacte berekening van lengten
Nieuwste generatie generatoren
Alle elektrische gereedschappen volledig connected
Meer nieuwigheden

Steen bouw- en dakwerken wil dakexpertisecentrum worden

Lawrence Steen (Steen bouw- & dakwerken) is klaar voor de toekomst. In 2010, na het plotse overlijden van zijn vader, nam Lawrence Steen samen met zijn broer Lode het familiebedrijf in dak- en metselwerken over.
Lees
hier het artikel

Belgian Roof Day enige Belgische b2b-beurs voor de dakensector

Op vrijdag 24 november vindt in hal 1, 2 en 3 van Brussels Kart Expo de achtste editie van Belgian Roof Day plaats. De gratis vakbeurs is de enige Belgische b2b-beurs voor de dakensector en daardoor hét netwerkevenement voor geïnteresseerden in deze bouwtak.
Lees hier de voorbeschouwing

Video: Record aantal bezoekers Belgian Roof Day 2016

 VIDEOEind november 2016 tekende de dakensector al massaal present op de 9e editie van Belgian Roof Day in de Brussels Kart Expo. De belevingsbeurs voor plat en hellend dak verwelkomde 4.100 bouwprofessionals en 140 standhouders stelden hun nieuwe producten voor.
Bekijk hier de video van 2016

Het bladlood van de toekomst

Dakdekkers geven als één van de weinige terugkerende kritieken over lood dat er zich tijdens het werken met bladlood vervelende uitlopers kunnen vormen. Daarom werkte Uzimet aan een product met de gekende weerbestendigheid, makkelijke verwerking en recycleerbaarheid, én met de nodige eigenschappen waardoor het lood kant-en-klaar op de werf komt en in alle weersomstandigheden te plaatsen is.
Lees meer

Velux zet in op connectiviteit

Op 24 november 2017 neemt Velux deel aan de Belgian Roof Day, het jaarlijks event van de Confederatie Bouw. Met Velux Active biedt Velux er een antwoord op de groeiende vraag naar geconnecteerde producten.
Lees meer

Video: onthulling supermobiele snelmontage bouwkraan DB20 Stradale

 VIDEODe supermobiele snelmontage bouwkraan van De Ceuster & Co, de DB20 Stradale, is zelfs de snelst monteerbare en mobiele bouwkraan uit het gamma. Bijgevolg doet ze perfect dienst voor renovatiewerken, dakwerken en andere karweien.
Bekijk hier de video

Hoe duurzaam is luchtdichtheid?

De hedendaagse bouwwereld besteedt meer en meer aandacht aan goede luchtdichtheid, maar hoe zal deze luchtdichtheid evolueren? Welk resultaat zou een blowerdoortest na 5, 20 of 50 jaar opleveren?
Lees hier het artikel

Hoe de gebouwschil luchtdicht maken?

Een luchtdichte afwerking, zeker in de nieuwbouw valt er niet meer aan te ontsnappen. Om het gewenste E-peil te halen, is luchtdicht bouwen een noodzaak. Om naden en kieren te sluiten, zijn er allerlei producten op de markt, elk met hun eigen toepassingen en aandachtspunten bij de applicatie.
Lees hier het artikel

Professionele afdichtingsklussen optimaliseren

De HBS-200® Liquid Rubber haalde uitstekende testresultaten, op het gebied van o.a. (kalk- en chloor-)waterbestendigheid, drukbelasting, treksterkte, veroudering bij verhoogde temperaturen, vorst- en dooibelasting, scheuroverbruggendheid, flexibiliteit en uv-belasting.
Lees meer

Mens en technologie hand in hand in bouwsector

Vlaamse installateurs en bouwbedienden zijn nog relatief jong, maar toch vergrijst de bouwarbeidersbevolking erg snel. Binnen de tien jaar zullen 21.000 bouwarbeiders plaatsmaken voor de nieuwe generaties.
Lees hier het artikel

Woningpas, BIM en economische bouwvooruitzichten

Naar jaarlijkse gewoonte kwam eind september 2017 BMP, de vereniging voor Belgische Bouwmaterialen Producenten, samen met haar leden en partners. Dankzij uiteenzettingen van onder meer minister Bart Tommelein, Marc Dillen (VCB) en Johan Van Der Biest (BMP) werd voor een toekomstvisie voor bouwmaterialenproducten opgezet.
Lees hier het artikel

http://rooftech.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Steen wil dakexpertisecentrum worden

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be