03 oktober 2018

VAKINFORMATIE OVER DAKWERKEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxBelangrijke aandachtspunten voor een goed PBM-beleid
Uit cijfers blijkt dat 40% van de arbeidsongevallen in de bouwsector te wijten is aan een val van hoogte, en dat ook de helft van de dodelijke ongevallen zijn oorzaak daarin vindt. Daarnaast is het volgens de FOD WASO een van de belangrijkste redenen om een bouwwerf stil te leggen. Iedereen is met andere woorden gebaat bij een goede valbeveiliging, al is er nog veel werk aan de winkel. In dit Online Magazine gaan we dieper in op de collectieve én persoonlijke beschermingsmiddelen voor valbeveiliging.
Kenneth Baert
Bladmanager

WELKE PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN ZET U IN?

In verschillende bouwberoepen kunnen de werknemers op diverse manieren het risico op een val lopen. De werkgever moet dan ook op basis van de risicoanalyse o.a. persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien.
Volledig artikel lezen

VAL VAN HOOGTE VOORKOMEN DOOR COLLECTIEVE BESCHERMINGSMIDDELEN

Het risico op en de gevolgen van een val van hoogte vragen om geschikte preventiemaatregelen, zoals aangepaste werkplatforms, stevige leuningen of gelijkaardige voorzieningen en/of netten.
Volledig artikel lezen

RENSON OPENT GLOEDNIEUW CONCEPT HOME

Renson heeft zijn Concept Home officieel geopend. Deze moderne gezinswoning werd gebouwd als testcentrum, waar Renson volop kan experimenteren inzake ventilatie, zonwering en 'outdoor living', en dat in echte omstandigheden.
Lees meer

KIES EEN CRAFTER OP UW MAAT

Met een maximaal toegelaten massa tot 5,5 ton, een grotere laadruimte tot 18,4 m³ en een ongeziene waaier aan aandrijfmotoren en varianten biedt de nieuwe Crafter klantgerichte functionaliteit en oplossingen voor dagelijkse transportopdrachten in alle bedrijfstakken.
Volledig artikel lezen

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd.
Volledig artikel lezen

PROWOOD 2018 KOMT ERAAN

Prowood 2018 lijkt nu al een kroniek te worden van een succeseditie. In vergelijking met de vorige editie van hét trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren in België zullen er meer exposanten aanwezig zijn, dit op een grotere beursoppervlakte.
Volledig artikel lezen

EENGEZINSWONINGEN TOT 33% MEER KANS OP SLECHTE GEZONDHEID

Velux heeft zijn Healthy Homes Barometer voor 2018 voorgesteld. Deze vierde editie van het pan-Europese onderzoek gaat na hoe de stand van zaken is inzake de gebouwen in Europa en de effecten van huisvesting op de gezondheid van de bewoners.
Lees meer

BOUWSECTOR EN FEDRIS LANCEREN “WEES ALERT VOOR ASBEST"

Het Federaal agentschap voor beroepsrisico's Fedris en het sectoraal fonds voor de bouwsector Constructiv, lanceren samen een sensibiliserings- en preventiecampagne over de blootstelling aan asbest.
Lees meer

HET ASBESTPROBLEEM IN BELGIË

De historische blootstelling aan asbest in ons land was groter dan tot nu toe gedacht werd, zo blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Laura Van den Borre onder leiding van prof.
Lees meer

http://rooftech.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Belangrijke aandachtspunten voor een goed PBM-beleid

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be