naar top
Menu
Logo Print

WITTE DAKCOATING VOOR LANGERE LEVENSDUUR DAK

Verffabriek OAF Holland BV brengt witte dakcoatings op de markt voor op bitumen en EPDM uitgevoerde platte of licht hellende daken, dit in aanvulling op haar bestaande brede scala aan vloeibare dak- en gootreparatie en onderhoudsproducten.

witte dakcoating

Dankzij het grote reflectievermogen van witte dakcoatings wordt er een evenwichtige binnentemperatuur gegarandeerd 

OPTIMALE VOORDELEN

Dankzij de witte dakcoatings van OAF Holland worden milieubelasting en onderhoudskosten gedrukt en wordt de levensduur van daken verlengd. De temperatuur van een bitumineus plat dak en een EPDM-dak kan in volle zonneschijn oplopen tot 60 à 70 °C. Wanneer het dak enkele dagen hevige zonneschijn moet ondergaan, zal de opwarming van het dak tot in het gebouw doordringen. Enorme verschillen tussen dag- en nachttemperaturen zorgen ervoor dat de dakbedekking, met name de bitumineuze dakbedekking, snel veroudert. Dat heeft als gevolg dat onderhoudskosten hoger zullen liggen door de ca. 15-jaarlijkse vervanging van bitumen daken. Wanneer deze daken behandeld worden met de OAF witte dak-coating, zal het dakoppervlak in temperatuur niet verder oplopen dan de normale omgevingstemperatuur, waardoor de levensduur enorm verlengd kan worden. De grote lichtreflectie van de OAF witte dakcoating zorgt er tevens voor dat lekkages, poreusheid en craquelévorming vermeden worden. Oude bitumineuze daken kunnen daardoor vernieuwd of hersteld worden tegen zeer geringe tarieven, in plaats van hoge vervangingskosten te ondergaan.

EVENWICHTIGEBINNENTEMPERATUUR

Wanneer zonnecollectoren op witte daken geplaatst worden, geeft dit een extra rendement van om en bij de 40%. De binnentemperatuur tijdens warme zomerperiodes wordt daarbij verlaagd met ongeveer 7 °C. Energieverslindende airco's worden zo grotendeels overbodig gemaakt. In stedelijke gebieden, waar de buitentemperatuur veel hoger ligt dan op het platteland, zullen de witte dakcoatings op platte daken ervoor zorgen dat de temperatuur sterk daalt. Zulke maatregelen helpen om de opwarming van de planeet te bestrijden.

Verffabriek OAF Holland BV biedt een compleet dakassortiment dat u een extra verkoopstimulans geeft.

Neem contact op met de medewerkers van de verkoopafdeling: Rik van der Kooij of Gerrit Wolters.

O.A.F. HOLLAND

O.A.F. HOLLAND

DE MEENTE 13
8121 EV OLST
+31570563838
-