naar top
Menu
Logo Print

E17 en E34 krijgen innovatieve geluidsschermen

Vlaamse regering investeert mee in geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen
magazine

Langs de E17 en E34 in Zwijndrecht komen geluidsschermen met daarin zonnecellen om hernieuwbare energie op te wekken. De schermen zullen 8 meter hoog zijn, waarvan de bovenste 6 meter voorzien zullen worden van glasplaten met geïntegreerde zonnecellen en een transparantie van 25-40%.

De Vlaamse regering investeert op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein 680.000 euro in het project van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel NV (BAM). "Dergelijke unieke projecten ondersteunen we graag. Om de klimaatverandering onder controle te houden is innovatie op vlak van hernieuwbare energie broodnodig", aldus Bart Tommelein. Vanuit de Vlaamse begroting is er een jaarlijks budget van 1,5 miljoen euro voorzien voor de ondersteuning van innovatieve hernieuwbare energieprojecten. Een project kan maximaal 25% investeringssteun krijgen van de in aanmerking komende kosten.

De totale investering voor de geluidsschermen bedraagt ongeveer 3 miljoen euro. De bouw is voorzien voor de tweede helft van volgend jaar.