naar top
Menu
Logo Print

BOCKER BELGIUM BIEDT GROOTSTE ALU-KRAAN

AK 52 KENT UITZONDERLIJKE REIKWIJDTEN VOOR LASTEN TOT 12 TON

Böcker Belgium specialiseert zich in aluminium ladderliften en aluminiumkranen voor dakwerken, renovaties en verhuizen. Sinds 2003 heeft het bedrijf meer dan duizend verkochte liften en circa zevenhonderd verkochte kranen op de teller. Böcker Belgium introduceert nu een nieuwe aluminium autokraan op de Belgische markt, de AK 52.AK52 Böcker

AANHANG- OF KRAANWAGEN

Aluminiumkranen kunnen in vergelijking met klassieke kranen minder zware gewichten heffen, maar ze zijn tegenwoordig populair bij dakwerkers omdat ze een veel grotere horizontale reikwijdte hebben en eenvoudig inzetbaar zijn. Ze zijn beschikbaar als aanhangwagen of als kraanwagen. “De zwaarste modellen op aanhangwagen heffen tot 2,4 ton vlak aan de machine. Ons zwaarste model op aanhangwagen, de Böcker AHK 36, kan 500 kg heffen en die 16,70 m ver nemen op een hoogte van 26 m. Zo’n aanhangwagen weegt maximum 3,5 ton en kan met een jeep of camionette verplaatst worden (BE-rijbewijs). De toestellen zijn snel en flexibel inzetbaar. Dankzij de hydraulische wielaandrijving kan de aanhangwagen zich autonoom verplaatsen”, stelt Eric Debecker, zaakvoerder van Böcker Belgium. “De aluminium kraanwagens kunnen minder gewicht heffen dan de klassieke, stalen kranen, maar hebben een grotere reikwijdte. Afhankelijk van het model kunnen ze tussen drie en zes ton heffen. Deze gewichten zijn ideaal voor dakwerkers, werken in de industriebouw of renovatieprojecten. Ons splinternieuw en zwaarste model, de Böcker AK 52, is het enige model dat we enkel op een drie-asser vrachtwagen verkopen. Hij kan een gewicht van 1 ton tot 34 m ver nemen op een hoogte van 35m. Alle andere modellen worden op een 2-asser opgebouwd. Böcker kraanwagens betalen geen kilometervergoeding en hebben geen vergunning nodig voor uitzonderlijk vervoer.”

AK 52

De alu-kraanwagen AK52 heeft een hijsvermogen van max. 12 ton en een maximale uitschuiflengte van 52 m. Hij is voorzien van een tweevoudig, volledig hydraulische uitschuifbare jeeb. Optioneel, kan de uitschuiflengte via een mechanische verlengstuk vergroot worden tot een maximale lengte van 55 m. Een compacte draaicirkel, beperkt gewicht van 26 ton en gestuurde na-loopas zorgen ervoor dat de kraan voor zwaar werk en op bijna iedere werf inzetbaar is. De besturing is eenvoudig dankzij de ergonomische radio-bediening met kleurendisplay. Daarnaast kan een personenkooi gemonteerd worden zodat ze inzetbaar is als volwaardig hoogtewerker. Die kan tot 200 graden naar links of rechts draaien, kent een maximale belasting van 600 kg of vijf personen, is 2,5 m breed en is hydraulisch uitschuifbaar tot 3,5 m.

LICHT EN FLEXIBEL

B.V.B.A. Petrus De Vos & Zoon uit Ninove gaat als eerste Belgische - en tweede Europese bedrijf aan de slag met de AK 52, momenteel de grootste autokraan op de markt. Het bedrijf specialiseert zich al acht generaties lang in restauratiewerken, dakwerken voor sociale woningbouw en torenwerken. “Zo’n aluminium kraanwagen laat ons toe erg flexibel te werk te gaan, zowel qua transport als qua gebruik. Deze AK 52 kraanwagen is lichter en kan in meer situaties en op meer locaties gebruikt worden”, stelt Jens De Vos, zaakvoerder van Dakwerken De Vos.

PRODUCTGAMMA
• Aluminium liften met en zonder knikstuk
• Aluminium kranen op aanhangwagen
• Aluminium kranen op vrachtwagen
• Aluminium toebehoren

BEURSTEAM
Mr. Debecker en Mr. Van Hauwenis zijn op de beursstand aanwezig. Op de buitenparking worden er zowel kraanwagens als aluminium kranen op aanhangwagens tentoongesteld.

Böcker Belgium is tijdens de Belgian Roof Day te vinden op: Stand 20

BOCKER

BOCKER

BOOMSESTEENWEG 101
2630 AARTSELAAR
+3234576241
+3234576242