naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe enquête Bouwunie

Oneerlijke concurrentie en de zoektocht naar een witte merel
magazine

Bouwunie stelt zijn nieuwe enquête voor. Daarin mat de organisatie de gezondheid en het humeur van de schrijnwerksector.
Daaruit blijkt dat 2018 voorlopig geen slecht jaar is. Er is voldoende werk en de orderboekjes zijn goed gevuld – 20% heeft zelfs te veel werk. 39% is op zoek naar nieuwe werkkrachten – in 6 op de 10 gevallen gaat het om extra personeel. Quasi iedereen beaamt daarbij dat die zoektocht een ware odyssee is. 2 op 3 spreekt van een “quasi onmogelijke opdracht”, anderen nemen het woord moeizaam in de mond. De krappe arbeidsmarkt is een groot probleem en remt de groei af.
Intussen blijft concurrentie bikkelhard. Naast de concurrentie vanuit het buitenland moeten schrijnwerkers nu ook rekening houden met de dreiging van de ‘klussers’, die door de nieuwe wetgeving legale oneerlijke concurrentie kunnen aangaan met de schrijnwerker.
Daarnaast zijn velen bezig met het verhogen van de efficiëntie. Zo beschikt 85% intussen over een uitgebreid en geautomatiseerd machinepark. De automatisering en digitalisering die industrie 4.0 zo kenmerkt, verfijnen en versnellen zo de productie.

BOUWUNIE

BOUWUNIE

+3225881100
+3222530745