naar top
Menu
Logo Print

JCB viert mijlpaal

50 jaar productie van laadschoppen op wielen
magazine

Dit jaar viert JCB dat het al 50 jaar laadschoppen op wielen produceert. In de loop van die vijf decennia is het laderassortiment van het bedrijf sterk uitgebreid en werden diverse nieuwe technologieën geïntroduceerd.
JCB betrad de markt voor wielladers met de overname van Chaseside Engineering en nam daarbij zeven machines met vaste assen op in zijn assortiment. De verhuis van de productielijnen van de fabriek van Chaseside in Blackburn, Lancashire (VK) nam enkele maanden in beslag. Alle systemen gingen uiteindelijk van start in 1969. In dat eerste jaar bouwde de jonge wielladerafdeling slechts 298 machines, die vooral gericht waren op de binnenlandse vraag van klanten.
Nu, een halve eeuw later, produceert het bedrijf duizenden wielladers op productielijnen over de hele wereld. Tim Burnhope, chief innovation and growth officer, over de mijlpaal: “In de afgelopen vijf decennia is het assortiment wielladers van JCB uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van ons productieportfolio. 50 jaar is een lange tijd, maar onze blik is gericht op de toekomst en we zijn vastbesloten om nieuwe niveaus van innovatie in ons assortiment te brengen.”

JCB

JCB

+3289695050
+3289695079