naar top
Menu
Logo Print

EJOT BENELUX HEEFT VEEL MEER TE BIEDEN DAN BEVESTIGINGSMATERIALEN

EJOTUITSTEKENDE LOGISTIEK, PROFESSIONEEL ADVIES, DE VEREISTE GOEDKEURINGEN EN CONTINUE INNOVATIE

EJOT Benelux nv, dochteronderneming van de Duitse groep EJOT GmbH & Co. Kg, is leverancier en producent van bevestigingssystemen voor dak- en gevelsystemen voor de utiliteitsbouw (industrie, kantoren, hospitalen, luchthaventerminals ...) en ankers voor buitengevelisolatiesystemen met bepleistering. De dochteronderneming is intussen meer dan tien jaar actief op de Benelux-markt en heeft in die tijd bewezen dat bevestigingsmaterialen meer zijn dan een commodity. Er zit namelijk veel technologie en knowhow achter.

EBERHARD JAEGER

De roots van EJOT zijn terug te vinden in Duitsland, in het jaar 1922, bij nagelfabrikant Adolf Böhl GmbH & Co. Kg. Het bedrijf neemt echter pas in 1960 de eerste stappen richting het bedrijf dat het vandaag is wanneer Hans W. Kocherscheidt, een jurist en notaris van opleiding, het bedrijf erft van zijn oom Adolf Böhl. In 1965 breidt hij dat bedrijf uit via een overname van en fusie met het schroevenbedrijf Eberhard Jaeger. Een tweede belangrijke fase voor het bedrijf kwam er eind de jaren 1970 en begin de jaren 1980 wanneer ze respectievelijk de PT-schroef en bi-metaal zelfborende schroeven op de markt brachten. Eind de jaren 1980 begon het bedrijf vervolgens dochterondernemingen te openen in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en uiteindelijk verspreid over heel Europa. In de jaren 1990 ontstaan er binnen het bedrijf twee afzonderlijke entiteiten: de ene houdt zich louter bezig met de bouwsector, de andere met de (auto-)industrie. Ondertussen beschikt het bedrijf over 35 vestigingen in Europa, Amerika en Azië en stelt het meer dan 3.000 mensen tewerk.

EJOT Eco Set
EJOT® ECOset HTK 2G in de praktijk

VANDAAG BESTELLEN, MORGEN GELEVERD

EJOT Benelux onderscheidt zich vooral door zijn logistieke kracht. Er wordt met lokale magazijnen gewerkt, waar lokale mensen werken aangezien zij de lokale regelgeving en voorkeuren kennen, eenvoudiger met de mensen kunnen communiceren en de marktevolutie nauw op de voet kunnen volgen. In het magazijn wordt een voorraad opgeslagen, zodat het bedrijf zo snel mogelijk kan reageren op bestellingen. Indien die voorraad onvoldoende blijkt of er iets ontbreekt, wordt de bestelling aangevuld of overgenomen door het hoofdbedrijf in Duitsland. Er bestaan de dag van vandaag namelijk nauwelijks grenzen op logistiek vlak: of het nu vanuit België of Duitsland komt, de levertijd zal ongeveer dezelfde zijn. Het streefdoel van EJOT BeNeLux is duidelijk: vandaag bestellen, morgen geleverd! Al valt dat niet te garanderen, aangezien de bouwsector een ietwat grillige sector is die afhankelijk is van heel wat factoren zoals het weer. EJOT BeNeLux speelt dus kort op de bal, kent een flexibele werking en houdt zijn logistiek scherp.

TOEGEVOEGDE WAARDE

EJOT ECO set
EJOT® ECOset HTK 2G

Boven op het uitgebreide assortiment aan producten en de gesmeerde logistiek probeert EJOT ook steeds een toegevoegde waarde te leveren. Dat doet het door mee te denken met de klant, advies te geven waar nodig (ook op de werf), een oplossing te zoeken voor elk probleem, advies te geven omtrent de optimalisatie van de bevestigingspatronen op een dak en het kostenplaatje zo veel mogelijk te drukken. Daarnaast bieden ze ook steeds aan om de windlastberekeningen te maken voor een dak. Daarbij wordt er rekening gehouden met het gewenste product, maar wordt er ook bekeken of er betere en/of goedkopere alternatieven zijn die vervolgens aan de klant worden voorgesteld. Op die manier krijgt de klant niet alleen advies en een berekening, maar ook begeleiding en een stappenplan dat ze kunnen volgen bij de opbouw van het dak.

GOEDKEURINGEN

EJOT zorgt ook steeds dat het alle nodige goedkeuringen heeft voor zijn producten, zowel lokaal als internationaal, en past zich steeds aan naargelang de evolutie van de markt. Ze testen hun producten in samenwerking met dakbedekkingsfabrikanten bij de bevoegde instellingen. Op die manier is er een continue communicatie binnen de bouwindustrie, zijn de producten op elkaar afgestemd, kunnen vernieuwingen ontwikkeld worden en tillen ze elkaar naar een hoger niveau om zo alles te optimaliseren. Zo verwacht Ejot, bijvoorbeeld, eind 2019 de keuringen bij FM-Global (Amerikaanse verzekeringsmaatschappij) af te ronden en een FM-Approval te bemachtigen. Met deze goedkeuring kunnen de Ejot producten ook hun weg vinden naar projecten die met een FM-verzekering worden gerealiseerd.

Zelfborende schroeven
EJOFast® zelfborende schroeven

INNOVATIES

Zo ontwikkelde het recent kunststoftules die het bevestigen van dikke isolatie vereenvoudigen en goedkoper maken. Isolatie wordt namelijk dikker, dus moeten ook de bevestigers langer worden. Wanneer er zonder kunststof gewerkt wordt, zijn er steeds langere schroeven nodig en dat is een kostelijk plaatje en verhoogt bovendien het risico op koudebruggen. De kunststoftules verlengen is echter relatief goedkoop en de schroef moet daarbij niet of minder drastisch verlengd worden, aangezien het steeds om de combinatie van een lange kunststoftule en een korte schroef gaat. Ejot brengt eigenlijk met de regelmaat van de klok nieuwe oplossingen; het resultaat van de over vele jaren opgebouwde knowhow en ervaring. Recente ontwikkelingen zijn de zelfborende schroeven EjoFast, beschikbaar in koolstofstaal of in bi-metaal roestvrij staal, die het mogelijk maken om volledig spaanloos dun plaatmateriaal, tot max. 1 mm dikte, aan elkaar te verbinden. Typische toepassingen zijn afwerkstukken in de industriebouw, of de assemblage van draagstructuren in dun geprofileerde stalen profielen bij fotovoltaïsche systemen. Een ander voorbeeld zijn de RLR-schroeven, beschikbaar in koolstofstaal of in bi-metaal roestvrij staal, die het mogelijk maken om de geprofileerde plaat, de tussenliggende isolatie in een vloeiende beweging direct op een cassettesysteem te bevestigen.
Samenvattend kan gezegd worden dat EJOT Benelux steeds op zoek gaat naar innovaties en de klant steeds bijstaat met professioneel advies in verband met de bevestigingsproblematiek. Van in de ontwerpfase tot en met de uitvoering van een bouwproject, EJOT ondersteunt iedereen binnen de:
• industriële metaalbouw;
• platte daken;
• geventileerde en geïsoleerde gevelsystemen;
• buitengevelisolatiesystemen met bepleistering;
• aluminium schrijnwerk,gevelsystemen en gordijngevels;
• zonne-energiesystemen.

Kunststoftules
EJOT ontwikkelde recent kunststoftules die het bevestigen van dikke isolatie vereenvoudigen en goedkoper maken

EJOT

EJOT

REEDONK 19/bus 1
2880 BORNEM
+3237407970
+3237407979
www.ejot.be