naar top
Menu
Logo Print

VENUSLOOD: HET BLADLOOD VAN DE TOEKOMST

Kant-en-klare kwaliteitsoplossing van Uzimet

Met de creatie van Venuslood heeft Uzimet een kant-en-klaar kwaliteitsproduct ontwikkeld. Met die creatie probeert Uzimet zo veel mogelijk voordelen te bundelen en tegelijk de mogelijke nadelen van traditioneel bladlood uit te sluiten. Heeft u ook genoeg van vervelende uitlopers? Venuslood is de oplossing.

BLADLOOD

Wie in de bouw aan bladlood denkt, legt doorgaans de link met een traditioneel en duurzaam kwaliteitsproduct, dat zowel in moderne als in traditionele architectuur toegepast wordt. Kortom, een bouwproduct met vele voordelen, dat door velen wordt nagebootst, maar niet wordt geëvenaard.

Patineerolie

Wie met dakdekkers praat, krijgt als één van de weinige terugkerende kritieken dat er zich tijdens het werken met bladlood vervelende uitlopers kunnen vormen. Nochtans kan dit voorkomen worden door het lood vooraf te behandelen met patineerolie. Maar ook dat blijkt een heikel punt te zijn. Bij Uzimet is de hoeveelheid verkochte patineerolie immers niet in verhouding met de verhandelde tonnages bladlood. Er zijn bijgevolg veel gesprekken gevoerd met klanten, materialenhandelaren, architecten, dakdekkers etc., om te bepalen hoe er door productoptimalisatie beter ingespeeld kan worden op werfomstandigheden zoals de onvoorspelbare weersomstandigheden, de aanwezigheid van stof en zand, de moeilijke organisatorische factoren en de tijdsdruk waaronder gewerkt moet worden en waardoor er al eens keuzes gemaakt worden die het eindresultaat ongunstig beïnvloeden.

VENUSLOOD

Met die realiteit voor ogen werkte Uzimet aan een product met enerzijds de gekende weerbestendigheid, makkelijke verwerking en recycleerbaarheid, en met anderzijds de nodige eigenschappen, waardoor het lood kant-en-klaar op de werf komt en in alle weersomstandigheden geplaatst kan worden. Zo ontstond Venuslood. Het product kreeg een extra veredeld oppervlak, waardoor Venuslood een gelijkmatige metallieke en onveranderlijke kleur heeft. Die veredeling voorkomt het optreden van loodwit en de storende 'uitlopers' op de pannen. Het lood moet voor de plaatsing niet behandeld worden met patineerolie, wat uiteraard tijds- en kostenbesparend is.

Getuigenissen: Aldak Dakwerken en Wattel Dakwerken

Venuslood is nu een aantal jaren op de markt en heeft enkele overtuigde gebruikers, zoals Steven Tindemans, zaakvoerder van Aldak Dakwerken in Beveren: “Dat er nooit kans is op grijze aflopers, is voor bouwheren enorm geruststellend. Daarnaast is de look van Venuslood blijvend, de klant ziet meteen hoe zijn dak er voor altijd zal uitzien. Met zijn donkere kleur is het ook perfect in combinatie met donkere dakpannen en leien." Dat laatste beaamt ook Didier Wattel, zaakvoerder van Wattel Dakwerken BVBA in Wervik en actief binnen de Confederatie Bouw (Hellend Dak): “Toen wij de opdracht kregen de torentjes van de Sint-Michielskerk van Kuurne te herstellen, viel mijn keuze meteen op Venuslood. De kleur paste perfect, en door het veredelde oppervlak bespaarde ik mijn medewerkers het patineerwerk in moeilijke omstandigheden. En het resultaat mag gezien worden."

UZIMET

UZIMET

DELFTWEG 62
2289 BA RIJSWIJK
+31703192221
+31703192312