naar top
Menu
Logo Print

URSA HEEFT ALLES IN HUIS VOOR PERFECTE ISOLATIE VAN DAKEN

Altijd een oplossing met assortimenten URSA TERRA en URSA XPS

URSA is producent van minerale wol en geëxtrudeerd polystyreen (XPS) en beschikt over een uitgebreid assortiment aan thermische en akoestische isolatieproducten voor duurzame isolatieoplossingen. Ook voor de isolatie van hellende daken en omkeerdaken kan u dus bij URSA terecht.

URSA Hometec heeft geen spijkerflensdoek en moet dus op een andere manier luchtdicht gemaakt worden
URSA Hometec heeft geen spijkerflensdoek en moet dus op een andere manier luchtdicht gemaakt worden

INTERNATIONALE SPELER

Dankzij de 13 productiesites in Europa is URSA een hoofdrolspeler op de Europese markt en het handelsmerk voor mensen en bedrijven op zoek naar producten met een hoog prestatieniveau. Sinds 2017 maakt URSA deel uit van Xella Group, producent van duurzame bouwmaterialen die bijdragen aan de bouw van energie-efficiënte en hoogwaardige gebouwen.

HELLEND DAK ISOLEREN

In 2017 lanceerde URSA een nieuw assortiment minerale wol, URSA TERRA. Dankzij een vernieuwde samenstelling en een vernieuwde productietechnologie is URSA TERRA veel zachter en dus aangenamer om te plaatsen.

URSA 12

URSA 12 is aan één zijde bekleed met een damp- en luchtscherm in versterkt aluminiumkraft en voorzien van spijkerflenzen. De bekleding heeft een belangrijke functie als wind- en dampscherm en wordt naar de binnenkant geplaatst. Het is de beste keuze voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken met regelmatige keperafstanden van 350, 450 en 600 mm.

URSA Hometec

URSA Hometec is een onbeklede glaswolplaat die perfect is voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken of zoldervloeren bij nieuwbouw of renovatie. Dit product is geschikt voor alle keperafstanden. Indien de platen 1 à 2 cm breder worden gesneden dan de opgemeten tussenruimte, kan de minerale wol zonder bijkomende bevestiging tussen de balken worden geklemd. De resterende kleinere stukken kan men gebruiken voor het isoleren van kleinere oppervlaktes, dus GEEN AFVAL. Het aanbrengen van een dampscherm is wel noodzakelijk om een lucht- en waterdampdichte constructie te bekomen. Daarom heeft URSA het duurzame assortiment URSA SECO ontwikkeld, waarin o.a. dampschermen, tapes en dichtingsmastiek beschikbaar zijn.

URSA TERRAVOORDELEN VAN MINERALE WOL

Minerale wol is geen nieuw product, maar de voordelen zijn nog steeds heel actueel. Het heeft niet enkel sterke thermische prestaties, maar biedt ook een akoestisch comfort. Die akoestiek wordt belangrijker, want woningen staan steeds dichter bij en op elkaar.

Daarnaast is isolatie uit minerale wol erg brandwerend. Het materiaal is van nature onbrandbaar en gaat vlamverspreiding tegen (het draagt dus niet bij tot een brand). Bij een brand zullen ook geen giftige stoffen vrijkomen.

Een derde voordeel van minerale wol is de duurzaamheid. Het materiaal wordt vervaardigd uit glas (dat wordt gemaakt uit zand, een natuurlijk materiaal), gerecycleerde glasscherven en gerecycleerde minerale wol. Daarnaast is het materiaal duurzaam in de tijd, want de thermische waarde blijft ook na 50 jaar behouden.

OMKEERDAK ISOLEREN

Voor het isoleren van omkeerdaken kunnen de producten uit het assortiment URSA XPS gebruikt worden. Dat is plaatmateriaal uit geëxtrudeerd polystyreen met een hoge druksterkte en is dus ideaal voor oppervlakken die een (zware) last moeten dragen. De isolatie is uitermate bestand tegen vocht en de cycli van dooi en vorst. Bovendien is URSA XPS heel gemakkelijk te verwerken.

WEGWIJS DANKZIJ WEBSITE

Om het zowel voor professionelen als voor doe-het-zelvers gemakkelijker te maken om het juiste product te vinden, heeft URSA enkele maanden geleden een nieuwe website gelanceerd, www.ursa.be. In slechts twee stappen kan iedereen de beste isolatie voor zijn project vinden.

URSA

URSA

PITANTIESTRAAT 127
8792 DESSELGEM
+3256738484
+3256738444
www.ursa.be